Знахідка в Сахарі стала сенсацією: Теорія про занесення життя з Марсу отримала додаткові аргументи

Вода на Четвертій планеті від Сонця з'явилась на 700 000 000 років раніше, ніж гадали науковці

В метеориті з Марса, що впав в пустелі Сахара, знайшли сліди води. Вік знахідки налічує близько 4,4 мільярда років, вважають дослідники. Результати роботи опубліковані в журналі Science Advances, зазначають Патріоти України.

Мінеральний склад метеорита NWA 7533, який впав на землю в 2012 році, показав ознаки окислення, властивого для води. «Це окислення могло статися, якби вода була присутня на марсіанській поверхні або в ній 4,4 мільярда років тому під час удару, який розплавив частина кори планети», - пояснив автор дослідження професор Такасі Мікучі з Токійського університету.
Раніше вчені припускали, що вода на Червоній планеті з'явилася 3,7 мільярда років тому. Згідно з новим дослідженням, це сталося, щонайменше, на 700 тисяч років раніше. Як встановили дослідники, вода стала побічним продуктом якогось процесу на ранній стадії формування планети. Якщо вдасться з'ясувати, що то був за процес, це вплине на теорію походження позаземного життя.
Два уламка метеорита, який розпався при зіткненні із земною атмосферою, були знайдені в Сахарі в 2011 і 2012 роках. Вчені встановили, що ці камені потрапили на Землю саме з Марса, тому що в них були присутні зразки, схожі з тими, що зібрані земними роботами на Марсі.

Ситуація змінилась: В Україні обвалилися ціни на овоч, який купують усі

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:59

В Україні подешевшала картопля. Знову українські виробники картоплі змушені знижувати ціни на свою продукцію, передають Патріоти України з посиланням на East Fruit. За словами ключових гравців ринку, на цьому тижні пропозиція картоплі лишалася високою...

Загроза для врожаю? Синоптикиня розповіла, де в Україні очікувати заморозків у вихідні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:52

На вихідних, 20 та 21 квітня, у більшості регіонів України очікуються нічні заморозки. Проте вдень температура повітря може піднятися до +18 °C. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. Зазначається, що у більшості об...