Знахідка вражає! В Одесі знайшли артефакти кам'яного віку, яким може бути 10 тис. років (фото)

Біля Дюківського саду в Одесі вчені під час археологічної розвідки місцевості знайшли артефакти кам'яного століття. Це останки кремнієвого інвентарю і фрагменти керамічного посуду. Їм, припускають археологи, може бути щонайменше 10 тисяч років. Про це повідомляє телеканал "Перший міський", передають Патріоти України.

"Артефакти попередньо датували верхнім палеолітом (35-40 тисяч – 10 тисяч років тому), і вони можуть бути першими слідами перебування людини на території сучасної Одеси", – йдеться в матеріалі.

Археолог Ігор Піструіл також поділився, що вони з командою виявили ще окремі знахідки керамічних посудин, які, ймовірно, датуються епохою бронзи.

"Ще знайшли фрагмент амфори – невеликий шматочок, який датується приблизно IV-ІІІ століттям до нашої ери", – додав він. Зазначається, що всі знахідки вже зберігаються в археологічному музеї.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...