Знахідки вражають! Артефакти Римської імперії і Стародавнього Єгипту знайшли на Черкащині

На Черкащині археологи знайшли артефакти Римської імперії і Стародавнього Єгипту. Знахідку виявили в кремаційному могильнику на полі в селі Івківці Черкаського району, повідомив "Суспільному.Черкаси" науковий співробітник інституту археології Юрій Башкатов, передають Патріоти України.

Предмети датовані 1-2 століттям нашої ери. Зокрема, знайдені два леви та жук-скарабей з єгипетської кераміки. Також вдалося віднайти вістря стріли, ніж, кришку від керамічної посудини, прясло, елементи намиста.

"Вони не мають аналогії поки що на території Середнього Подніпров'я", – зазначив археолог. Власники знайдених речей були достатньо заможні й мали контакти з римським лімесом – укріпленим кордоном держави, який охороняли легіонери. Судячи з амфорної тари, вони імпортували вино. Артефакти передадуть до Черкаського археологічного музею.

"Дістав з-під завалів трьох людей": У Дніпрі 14-літній підліток допомагав рятувати постраждалих після атаки РФ (фото)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:52

Місцеві журналісти також поспілкувались з юним рятувальником. Тимофій мешкає неподалік п'ятиповерхівки, в яку влучив ворожий снаряд. Він відразу прибіг на місце трагедії та почав допомагати рятувальникам. Юнак допомагав виводити постраждалих людей з ме...

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...