Знакова подія для Запоріжжя та області: Із нового терміналу міжнародного аеропорту міста відправився перший рейс (фотофакти)

19 жовтня, о 6.50 із нового терміналу Міжнародного аеропорту Запоріжжя відправився перший рейс. Про це повідомив міський голова Володимир Буряк, зазначають Патріоти України.

“Ввечері приймемо пасажирів, які прилетять рейсом «Київ – Запоріжжя» авіакомпанії Skyup. Завтра – пасажирів авіакомпанії «Мотор Січ». Плануємо, що з середи термінал обслуговуватиме вже і міжнародні рейси. Пасажири вже встигли оцінити переваги нового терміналу”, – повідомив міський голова.

Що відомо про новий термінал аеропорту Запоріжжя?

Будівництво нового пасажирського терміналу – частина міської програми розвитку Міжнародного аеропорту «Запоріжжя». Впровадження програми розпочалося у 2016 році. Її метою було не лише зберегти у Запоріжжі міжнародний аеропорт, який знаходився під загрозою закриття, але і сприяти його розвитку, збільшенню прибутків та кількості пасажирів, відкриттю нових рейсів. Запоріжці та мешканці сусідніх областей мали отримати можливість літати до інших країн дешево та у комфортних умовах.

Будівельні роботи у новому терміналі Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» розпочалися у грудні 2017 року та були завершені у грудні 2019 року. Після цього розпочався період введення в експлуатацію, налагодження обладнання, інші підготовчі роботи. За кілька років, окрім нового сучасного термінала, місто отримало нову дорогу до аеропорту, відремонтовано злітно-посадкову смугу, продовжується оновлення обладнання аеропорту. Відкрито автобусний маршрут з великими автобусами з аеропорту до центру міста.

16 жовтня місто отримало державний сертифікат, який дозволяє розпочати роботу терміналу.

Чим особливий термінал?

Площа нового терміналу понад 12 тисяч квадратних метрів, пропускна здатність – 400 пасажирів на годину. Його послугами вже зможуть скористатися пасажири двох рейсів: ранковий Запоріжжя-Бориспіль та вечірній Бориспіль-Запоріжжя авіакомпанії «SkyUp». Також на наступному тижні розпочнеться обслуговування міжнародних рейсів.

Аеропорт працюватиме з дотриманням карантинних вимог. В умовах карантинних обмежень потрібний час на запуск низки сервісів (упаковка багажу, кафе, медичний пункт, сервіси для обслуговування пасажирів з інвалідністю, оренда автомобілів, пункт ПЛР тестування, офіси авіакомпаній, каси продажу авіаквитків, бізнес зал, зал для конференцій, ТІЦ, кімнати для куріння, магазини безмитної торгівлі, кімната для матері і дитини). Їх вводитимуть в експлуатацію поступово.

Як зазначили у міській раді, у перспективі новий термінал зможе обслуговувати до 1 мільйона пасажирів на рік.

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...