Знаменитий Оксфордський словник назвав англомовне слово 2023 року, котрим став сленг з TikTok

Команда мовних експертів Оксфордського словника визнала rizz словом 2023 року.

Rizz – це сленг, який у вигляді хештегу, зокрема, поширився у TikTok й набрав там мільярди переглядів, повідомляють у видавництві Оксфордського університету.

За даними редакції, яке видає Оксфордський словник англійської мови, термін rizz означає стильність, чарівність чи привабливість, а також здатність залучити романтичного чи сексуального партнера.

Його можна використовувати як дієслово. Наприклад, словосполучення rizz up перекладатиметься як "приваблювати, спокушати або розмовляти ".

"Сплеск використання слова rizz доводить, що слова і фрази, які походять з інтернет-культури, дедалі частіше стають частиною повсякденної мови й будуть продовжувати формувати мовні тенденції в майбутньому", – сказав президент Oxford Languages Каспер Гратвол.

За даними експертів, rizz опинилося на піку популярності в червні 2023-го після того, як актор Том Голланд в інтерв'ю Buzzfeed розповів про свою харизму:

"I have no rizz whatsoever, I have limited rizz (У мене немає ніякої харизми взагалі)" – сказав актор.

Зазначається, що команда мовних експертів обирала слово року з чотирьох "претендентів", серед яких окрім rizz були:
  • Swiftie (палкий шанувальник співачки Тейлор Свіфт);
  • prompt (штучний розум, підказка);
  • situationship (ситуативні стосунки, тобто романтичні або сексуальні стосунки, які не вважаються офіційними).

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...