Знав, що це, але не розумів ціни: Чоловік роками підпирав двері камінцем за $100 тисяч (фото)

Американець з Мічигану (США) не міг повірити своїм очам, коли дізнався, що камінь, який протягом десятиліть використовували як стопер для дверей, насправді вартує $100 тисяч. Про це пише видання LadBible, передають Патріоти України.

Чоловікові, якому цей камінець на знак дружби подарував місцевий фермер у далекому 1988 році, нещодавно повідомили, що насправді це метеорит, який сформувався в часи ранньої Сонячної системи.

За словами фермера, одного дня в 1930-х роках він побачив, як неподалік від його будинку падає небесне тіло. Він пішов на пошуки й знайшов ще теплий метеорит, відкопавши його з кратера.

Нещодавно новий власник вирішив поцікавитися, за скільки можна продати цей камінь, й передав його Моналізі Сірбеску — викладачці геології, яка спеціалізується на науках про Землю та атмосферу в Центральному Мічиганському університеті (США).

Експертка дослідила небесне тіло під рентгенівською флуоресценцією, адже відразу зрозуміла, що це щось особливе. Їй вдалось з’ясувати, що метеорит був сплавом заліза та нікелю у співвідношення 88% до 12% відповідно.

"Зазвичай такі метеорити складаються приблизно з 95% заліза, а решта — це важкі метали, галій або золото. Однак даний екземпляр на 12% складався з чистого нікелю. Без перебільшення це найцінніший зразок, який я коли-небудь тримала у своєму житті, як у фінансовому, так і в науковому плані. Тільки уявіть, це шматочок ранньої Сонячної системи", — зазначила Сірбеску.

Цікаво, що фермер не тільки використовував цінний метеорит як стопер для дверей протягом 30 років, а й дозволяв своїм дітям носити його до школи, щоб вивчати на уроках. Після оцінки фахівці назвали метеорит Едмором — на честь місцевості, де він впав.

"Нове покоління виглядатиме зовсім інакше": Вчені змоделювали, як життя на Марсі змінить зовнішність людей (фото)

неділя, 8 вересень 2024, 17:44

Після заяв Ілона Маска про те, що він хоче доставити землян на Марс менш ніж за 10 років і побудувати там місто, експерти почали думати про те, як Червона планета вплине на організм людини. Адже життя в умовах марсіанської гравітації протягом тривалого...

Вражає мозок: У Китаї виявили новий вірус

неділя, 8 вересень 2024, 16:53

Вчені виявили в Китаї новий вірус, що передається кліщами, який може заражати людей. У деяких випадках він здатний вражати мозок. Про це повідомляє Live Science, передають Патріоти України. Патоген отримав назву вірус водно-болотних угідь (WELV), вперш...