"Знецінює досягнення інших": Українка потрапила в гучний скандал через сходження на Еверест (фото)

Христина Мохнацкий

Українську альпіністку Христину Мохнацьку викрили у брехні через сходження на найвищу вершину світу. Наша співвітчизниця заявила, що їй вдалося піднятися на Еверест, проте очевидці ці слова спростували. Як повідомляє видання "Сегодня", в травні українка, яка працює викладачкою в Івано-Франківському університеті, в одному з інтерв'ю розповіла, що хоче здійснити свою давню мрію – підкорити найвищу точку світу без кисневої маски. Вона знайшла спонсорів і зуміла зібрати 114 тисяч доларів, передають Патріоти України.

Нібито досягнувши своєї мети, Мохнацька опублікувала фото з вершини та почала приймати привітання. Однак через кілька годин її накрило хвилею критики. Одні люди написали, що насправді вона не дійшла до самої верхньої точки, а інші – стали знаходити на її знімках сліди фотошопу. Альпіністи, які піднімалися на Еверест в один день з Христиною, у своїх відео заявляли, що до вищої точки вона не дійшла.

Мохнацька на Евересті

Зіткнувшись з критикою, Мохнацька все ж визнала, що зупинилася за 10-15 метрів до вершини, оскільки в цей момент її гіду-шерпі несподівано стало погано. Колега Христини Дмитро Семеренко заявив, що своїми словами українка знецінює досягнення інших альпіністів.

"Вона, напевно, не усвідомлює, що таким чином дискредитує інших альпіністів, вона знецінює їхні заслуги. 8700 висота і 8840, це 150 метрів, це не по горизонталі, це по вертикалі, і там йде досить різка стіна. У чому її складність, вона в каменях, і тому потрібно лізти по мотузці по камінню в кішках", – поділився він своїми думками.

Виданню не вдалося зв'язатися з Мохнацькою, проте її колеги з університету розповіли, що після повернення в Україну вона планує дати пресконференцію та відповісти на запитання щодо свого підйому на Еверест.

Тісу перепливати не знадобилось: На Закарпатті ухилянт епічно обвів навколо пальця прикордонників та втік в Угорщину, де його радісно прийняли

четвер, 18 квітень 2024, 9:32

Вартові кордону виявились явно не готовими до такого шустрого клієнта у 50 років з гаком. На Закарпатті чоловік на КПП "Астей" (Лужанка) вирвався від прикордонників і втік в Угорщину. . Як повідомляє журналіст Віталій Глагола з посиланням на джерела ...

Австралієць здійснив заплив на каное виготовленому з величезного гарбуза (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 9:05

Житель австралійського штату Новий Південний Уельс організував сплав по річці на величезному гарбузі, повідомляє ABC News. . За словами Пікока, 407-кілограмовий гарбуз на ім'я Тормунд, названий на честь персонажа Гри престолів, став найбільшим гарбуз...