ЗНО через карантин переноситься: Стало відомо, коли відбудеться тестування

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання в Україні може бути перенесена на серпень, вересень або жовтень 2020 року. Про це заявив виконуючий обов'язки директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко для видання "Главком", передають Патріоти України.

Чиновник уточнив, що проведення ЗНО буде залежати від карантинних заходів уряду. "Якщо терміни карантину подовжуються на один місяць, то ми відкладаємо всі свої заходи також на місяць. Тобто всі, хто зареєструвався на основну сесію, пройдуть тестування не в зазначений період, а в інший період", - сказав Бойко.

Також він уточнив, що в Міністерстві освіти розглядають проект про проведення контрольних робіт для учнів 4 і 9 класів шкіл замість проведення державної підсумкової атестації. Валерій Бойко заявив, що багато в чому профільні відомства обмежені в маневрах щодо проведення атестацій чинними законодавчими актами.

"Для 11 класу, тобто для випускників, які повинні складати ДПА, передбачено тільки ЗНО. Тому що це зав'язано на різні нормативно-правові акти, від закону України до реєстрації актів міністерств", - зазначив він.

Слід зазначити, що за планом ЗНО повинно було відбутися з 21 травня по 17 червня. В даний момент під питанням навіть початок навчального року 2020-2021 - дата його початку буде залежати від проведення ЗНО та вступної кампанії.

Пенсії в Україні перерахують заднім числом, деякі отримають прибавку відразу за кілька місяців: Кого стосується

середа, 24 квітень 2024, 9:23

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

Мобілізація в Україні по-новому: Чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів

середа, 24 квітень 2024, 8:57

Днями в соцмережах з’явились чутки про те, що мобілізація в Україні буде посилена ще більше. У деяких Telegram-каналах було розповсюджено повідомлення про те, що начебто зараз в силових структурах обговорюється питання створення окремого великого підро...