Знову "по-новому": У Мінсоцполітики розповіли, як виплачуватимуть субсидії з жовтня

Міністерство соціальної політики з жовтня 2019 року введе дві системи надання пільг у грошовій формі.

З першого жовтня 2019 року в Україні стартує монетизація пільг на оплату житлово-комунальних послуг. Відповідне рішення прийняв уряд, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Як відзначили в прес-службі, відповідно до прийнятого рішення будуть паралельно функціонувати дві системи надання пільг у грошовій формі - готівкова та безготівкова. Пільги в безготівковій формі призначатися всім пільговикам в автоматичному режимі, за прикладом безготівкового надання субсидій через "Ощадбанк". Для цього АТ "Ощадбанк" буде вести у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків і коштів, які будуть надходити на рахунок для виплати пільг. Після того, "Ощадбанк" буде здійснювати переказ коштів на рахунки керуючих, об'єднань, виконавців комунальних послуг на підставі договорів, що укладаються між ними і АТ "Ощадбанк".

Такий механізм буде зручним для тих споживачів, які хочуть заощадити час на оплату житлово-комунальних послуг.

Пільги в готівковій формі будуть призначатися всім бажаючим пільговикам на підставі поданих особисто заяв до органів соціального захисту населення, які будуть формувати щомісяця до 25 числа реєстри пільговиків для виплати пільг у готівковій формі та передавати їх Мінсоцполітики. Міністерство, обробивши отримані реєстри, буде направляти їх в АТ "Ощадбанк" і переводити зазначеному банку кошти для виплати монетизованих пільг. Таким чином, кошти будуть надходити на особисті рахунки пільговиків.

Можна загадувати бажання: На Великдень у небі над Землею пройде найінтенсивніший зорепад століття

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:56

Якщо ви коли-небудь хотіли спостерігати, як уламки комети Галлея перетинають верхні шари атмосфери Землі, цей тиждень - ваш шанс.Метеорний дощ (зорепад) Ета-Аквариди буде найбільш насиченим до 10 травня, а пік шоу припаде на передсвітанковий час 5 трав...

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...