Знову провал: Вихід росіян у відкритий космос довелося перервати через несправний скафандр

Знову провал. Вихід росіян у відкритий космос довелося перервати через несправний скафандр

Російські космонавти Олег Артем'єв і Денис Матвєєв, які вийшли у відкритий космос для налаштування роботизованої руки ERA, змушені були повернутися на МКС достроково. Виною тому стало раптове відключення живлення скафандра Артем'єва, передають Патріоти України.

Роботизований маніпулятор був доставлений на МКС ще в 2021 році, але для його налаштування потрібно було багато часу. 17 серпня роботу почали двоє російських космонавтів. За планом їм потрібно було пробути у відкритому космосі 6,5 годин, але неполадки з живленням скафандра одного з них змусили групу повернутися на МКС.

Артем'єв зв'язався з Центром управління польотами, щоб повідомити про проблему зі скафандром. ЦУП порекомендував йому повернутися на МКС, запевнивши, що все гаразд. Однак коли космонавт забарився, йому настійно порадили "кидати все і повертатися". Фахівці зазначають, що порушення електроживлення скафандра могло призвести до проблем із надходженням повітря та терморегуляцією всередині нього. На даний момент Артем'єв та Матвєєв перебувають на МКС.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...