"Знову страшна втрата для нашої спортивної родини": На війні загинув рекордсмен України та чемпіон світу з паверліфтингу (фото)

Відомий український паверліфтер і стронгмен Олександр Білоконь загинув на війні проти російських окупантів. Трагічну звістку повідомила Білоцерківська організація спорту «БОС» на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«І знову страшна втрата для спортивної родини Білоцерківської міської територіальної громади – загинув Захисник України – стронгмен, Майстер спорту, Рекордсмен Книги рекордів України, Олександр Білоконь», – ідеться в дописі.

Загиблого воїна мобілізували у березні 2023 року. Йому було 32 роки. Уродженець Білої Церкви Олександр Білоконь ставав чемпіоном світу та Європи з паверліфтингу, бронзовим призером Кубка України та національного чемпіонату з Богатирських ігор. Мав звання майстра спорту.

Олександр був одним із найсильніших людей України. 2017 року він в Одесі встановив національний рекорд з переміщення людиною тягача з причепом, заповненого людьми. Тоді спортсмену вдалося зрушити з місця та протягнути на 47 сантиметрів вагу в 15,7 тонни, з яких 13,3 тонни становила вага вантажівки, а решта – люди.


Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...