Знову в школу: У середніх навчальних закладах України з 1 вересня з'явився новий предмет, гляньте на підручник

Міносвіти запроваджує для учнів старших класів в школі введуть предмет, який покликаний допомогти підліткам освоїти основи фінансової грамотності. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України, зазначають Патріоти України.

16 серпня вже представили навчальний матеріал для школярів 10-х і 11-х класів. Зокрема, це програма, навчальний посібник і робочий зошит "Фінансова грамотність. Фінанси. Що? Чому? Як?". Вони повністю враховують зміни у фінансовій сфері за останні 5 років. Є блоки про основні права споживачів фінансових послуг, правила безпечної роботи з платіжними картками, криптовалюта, електронні гроші, платіжні інтернет-інструменти тощо.

У розробці матеріалів взяли участь фахівці МОН, Проекту USAID "Трансформація фінансового сектора", Університету банківської справи і ряд експертів.

"Підприємництво і фінансова грамотність - одна з компетенцій, якою повинні володіти учні та випускники Нової української школи. Ми вдячні Проекту USAID "Трансформація фінансового сектора" за створення якісного підручника. Цей посібник - не просто практичне керівництво. Він буде розвивати в учнів критичне і системне мислення в фінансових питаннях, вміння оцінювати ризики і приймати зважені рішення щодо фінансів. Ми впевнені, що нові підручники допоможуть молоді в реальному житті", - зазначив під час презентації заступник Міністра освіти і науки Вадим Карандій.

Відзначають, що посібник складається з 5-ти розділів і 25-ти тем. З нього учні дізнаються про сучасну фінансову систему, фінансові установи та їх послуги. За підсумками курсу школярі зможуть навчитися ефективно управляти власними фінансами і відповідально користуватися фінансовими послугами.

У той же час представники Проекту USAID впевнені, що читачами нових підручників стануть не тільки учні середніх шкіл, а також їхні батьки та родичі, які зможуть знайти в посібнику корисну для себе інформацію.

"1 вересня українським школярам буде запропоновано курс фінансової грамотності, який не поступається найкращим курсам Європи і США. Працюючи над цим проектом разом з МОН, ми мали на меті навчити наступні покоління українців тому, як, коли і чому потрібно користуватися фінансовими послугами. Ми сподіваємося, що цей курс стане основою для реалізації Національної стратегії підвищення фінансової грамотності в Україні", - підкреслив Роберт Бонд, керівник Проекту USAID.

Він зазначив, що МОН йде правильним шляхом, змінюючи систему освіти і вводячи факультативний курс фінансової грамотності в школах.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...