Знущання знімали на відео: На Харківщині школярі на смерть забили пенсіонера

У Краснограді Харківської області посеред дня троє хлопців напали на 62-річного чоловіка, забили його до смерті й зняли все на відео. Про це у вівторок, 27 лютого, повідомив начальник слідчого управління поліції Харківщини Сергій Болвінов, передають Патріоти України.

Повідомляється, що чоловік повертався додому з ринку, де заробляв на життя ремонтом велосипедів. У парку школярі збили пенсіонера з ніг, жорстоко били і знімали на відео. Коли побачили, що чоловік помер, утекли.

"Найстарший серед них - 15-річний Ярослав, він же лідер групи. Після затримання сказав, що вважає себе учасником руху скінхедів та має однодумців у Києві. Саме тому вбивство знімали від початку до кінця - для підтвердження того, що воно насправді було. Натхнення та інструкції Ярослав отримував через телеграм-канал про вбивства та маніяків. А готове відео відправив своєму віртуальному “товаришу”, який так само захоплюється вбивствами", - повідомив Болвінов.

Відеозаписи знайшли в телефонах у школярів. Двоє молодших - Марк і Дмитро, їм чотирнадцять років. Тепер вони кажуть що нібито не хотіли вбивати, а лише побити. "Втім на виявленому відео хлопці зовсім не дивуються та не лякаються, коли розуміють, що чоловік вже не дихає, а навпаки жартують про крематорій", - додає поліцейський.

Болвінов пише, що всі троє таки зізналися у вбивстві. "Завдяки слідчій та оперативній роботі маленьких садистів вдалося знайти та затримати, будемо клопотати про тримання під вартою для них. У вбивстві зізнались всі троє. Матір найстаршого виховує його сама, при цьому веде асоціальний спосіб життя. Батьки двох інших хлопців не хочуть вірити в те, що їхні діти могли таке зробити", - йдеться далі в дописі.

Поліцейський просить дорослих бути максимально уважними до свої дітей, особливо - підліткового віку. "Будьте пильними, стежте за тим, що захоплює ваших дітей, з ким вони спілкуються. Бережіть їхнє психічне здоров'я та майбутнє. Цих фанатів скінхедів ми вирахували, знайшли та затримали дуже швидко. І можу запевнити, окрім реального терміну за ґратами, на таку молодь більше нічого не чекає. Незважаючи на вік", - попереджає правоохоронець.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...