Зникають зуби мудрості, з'являється додаткова артерія і не тільки: Вчені виявили нову стадію еволюції людини

Науковці заявили, за останні понад два сторіччя фізіологія людини змінювалась найшвидше в історії еволюції.

Вчені з Австралії, проаналізувавши дані розвитку людини за останні 250 років, виявили нову стадію еволюції. Так, у сучасної людини зникають зуби мудрості і з'являється додаткова артерія. Йдеться, що все більше дітей у світі народжується, не маючи закладених у щелепі зубів мудрості. Про це йдеться у звіті вчених Університету Flinders, що в Південній Австралії, передають Патріоти України.

Науковці заявили, за останні понад два сторіччя фізіологія людини змінювалась найшвидше в історії еволюції. Дослідники згадали, про швидкі еволюційні зміни свідчить також поява додаткової артерії у передпліччі людини. Додамо, колись діти народжувались із цією артерією і вона швидко зникала, однак на сьогодні кожна третя людина має цю кровоносну судину до кінця свого життя.

"У сучасних людей у порівнянні з їхніми відносно нещодавніми предками, обличчя стало меншим, з'явилася додаткова артерія на передпліччі, а у ногах – додаткові кістки", – зауважили вчені.

Так, більшість людей народжуються із зубами мудрості, які зазвичай прорізуються у віці 18-27 років. Ці зуби були потрібні людям у стародавні часи для пережовування сирої чи дуже твердої їжі, однак на сьогодні вони є зайвими і чимало стоматологів рекомендують їхнє видалення.

"Оскільки обличчя стає меншим, для зубів мудрості не залишається багато місця, бо щелепа зменшилась", – пояснила доктор Теган Лукас із Університету Фліндерс.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...