Зниклий в Одесі начштабу загону морської охорони позичив 400 тис. у товаришів по службі: Спливли нові гучні версії

Перший заступник командира - начальник штабу Одеського загону морської охорони Держприкордонслужби України Олексій Чертков напередодні свого зникнення позичав гроші у товаришів по службі. Як стало відомо, йдеться приблизно про 15 тисячах доларів (близько 400 тис. грн). Гроші офіцер позичав під різними приводами, передають Патріоти України.

"Олексій просив позичити гроші у своїх товаришів по службі прикордонників. Усім називав різні причини, але нічого екстраординарного. Давали, тому що у всіх бувають ситуації, коли потрібно перехопити. А вже після того, як Олексій зник, приблизно підрахували загальну суму і вийшло близько 15 тисяч доларів", – розповів наш співрозмовник.

За словами одного з офіцерів, це не та сума, щоб із нею втекти: "Хіба що ці гроші були потрібні, щоб віддати комусь борг. Про те, що начштабу знадобилися кошти "на втечу", не хочеться й думати". Він також вважає, що, можливо, з Чертковим сталася біда, але сподівається, що той все ж живий.

Ще один товариш по службі Олексія Черткова розповів, що батьки та інші родичі офіцера дійсно живуть у Криму, проте він сам уже багато років служить в Одесі. "У ЗМІ писали, що Чертков виїхав із Криму з початком російської агресії, проте це не так. Він до цього вже давно перебував в Одесі", – поділився наш співрозмовник. Про зникнення начальника штабу Одеського загону морської охорони Олексія Черткова стало відомо 1 червня. Офіцер вийшов із дому, але до місця служби не доїхав.

Розшуком зниклого офіцера займаються в Держприкордонслужбі, поліції і військовій контррозвідці Служби безпеки України. Зокрема відпрацьовується і версія, що офіцер міг перетнути державний кордон під "лівими" документами. Така ймовірність припускається навіть в орієнтуванні про розшук начштабу.

Також є припущення, що офіцера могли викрасти. Одна з причин – Чертков мав доступ до інформації, яка може цікавити спецслужби Росії.
Джерело: Обозреватель

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...