"Знищення однієї нації іншою за ознакою національної приналежності - це і є фашизм": Гребенщиков - про росіян, які підтримують війну в Україні

Борис Гребенщиков назвав війну, яку РФ розв'язала проти України, фашизмом. В інтерв'ю ізраїльському "9 каналу" російський музикант позначив свою позицію та назвав російську владу психічно хворими людьми.

Гребенщиков пояснив, чому така кількість росіян підтримує вторгнення в Україну та знищення мирних міст. "Якщо при владі знаходяться люди божевільні та психічно хворі, то весь народ, натхненний телевізором, підлаштовуватиметься під них, щоб отримати від них гроші та інші блага. Люди торгують честю, совістю та всім іншим, щоб догодити шаленим правителям", - сказав він.

БГ вже близько 30 років не живе у Росії: музикант переїхав до Великобританії. Він заявив, що серед його друзів ніхто не підтримує цієї війни. "У мене ніколи не було фашистів серед друзів. Це і є фашизм. Знищення однієї нації іншою за ознакою національної приналежності – це не фашизм?" - сказав він.

Заяви влади РФ про те, що Україна та НАТО "загрожували" Росії, Гребенщиков назвав нісенітницею. "Я більшу частину життя - 30 років - живу в Англії, Індії, Франції, Америці, де завгодно. Я ніколи не зустрічав агресивного ставлення до росіян. Росіяни нікого не цікавлять. Ну, є у вас там горілка, ікра, балет, і чудово", – каже він.

Також артист висловився про те, що сучасна Росія все більше нагадує роман-антиутопію Джорджа Оруелла "1984". "У СРСР свобода була неможливою в принципі. Тепер ми дійшли стану, коли свобода є приводом для посадки у в'язницю. Правда є шкідливою для держави, - заявив співак. - Божевільні люди, психічно хворі мають владу, тому можуть знищити, задавити танками, посадити у в'язниці, розстріляти будь-яку людину, яку вони зустрінуть на вулиці. Будь-кого".

Напад на Україну він пояснює імперськими замашками Росії, а Путін здається йому одержимим. "Я не маю честі знати цього джентльмена, і ніколи цієї честі не матиму. Висловлювати здогади про його наміри я не можу. Я не знаю, що в нього в голові. З боку це виглядає як одержимість", - сказав Гребенщиков.

Також музикант розповів про свою підтримку України. "Коли я дивлюся фотографії нового знищеного росіянами міста, я часто бачу концертні зали, в яких я грав – театри, все інше. Це місця, які я добре знаю, – каже він. – Я грав у Берліні біля Бранденбурзьких воріт, і цей захід зібрало 12 млн. Це теж пішло на допомогу Україні".

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...

"Моя ідея набуває видимі обриси": Ганна Маляр у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу

вівторок, 23 квітень 2024, 14:05

Ексзаступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що у Берліні знімає фільм про подвиг українського народу. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України. «Це все, що поки можна викладати публічно. Один із знімальних д...