Знищено безліч унікальних рослин: Поведінка одеситів у Ботанічному саду шокувала науковців (фото)

Погано закінчилася спроба співробітників Ботанічного саду університету імені Мечникова пустити одеситів помилуватися весняною красою. Співробітники повідомляють про безліч знищених унікальних рослин. Рідкісні рослини затоптані та зламані. Волонтерів та помічників Ботанічного саду благають допомогти донести до людей важливу інформацію - так поводитися не можна, передають Патріоти України.

На численні прохання відвідувачів Ботанічний сад оголосив два дні прогулянок у вихідні дні, 15 та 16 травня, на так званій "старій" території. Ця територія являється в науковою та навчальною базою університету, де також проводять екскурсії, інші організовані заходи.

Вже першого дня виявилося, що пустити людей гуляти територією і милуватися красою було не найкращою ідеєю. "На превеликий жаль, перший день прогулянок виявився шокуючим, рівень вандалізму перевершив усі побоювання. Затоптано та виламано безліч унікальних рослин. Багато відвідувачів категорично не згодні з тим, що це не місце для масових пікніків, дитячих ігор на свіжому повітрі. І взагалі, чому не можна зірвати "на пам'ять" бузку та півоній...", - йдеться в зверненні закладу на сторінці у фейсбуці.

Науковці просять всіх, хто має час і бажання, допомогти зберегти надбання Ботанічного саду, та можливо донести до городян корисну інформацію – так поводитися неприпустимо.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...