Знищено майже половину літака: Командир екіпажу пояснив, чи можна відродити розбиту росіянами "Мрію"

Легендарний літак АН - 225 "Мрія", який знищили російські війська, неможливо відновити. Українські конструктори можуть створити нове повітряне судно. Про це розповів командир одного з екіпажів "Мрії" Дмитро Антонов в інтерв'ю Голосу Америки, передають Патріоти України.

За його словами, знищено майже половину літака."Основна частина, в якій льотчики мешкали, де ми жили, де проводили весь свій час, це наша Пілотська кабіна - це все знищено. Крило одне, і друге, я вже бачу теж, силові конструкції, які основні - вони головні деталі, швидше за все вони пошкоджені температурою і крило вже використовувати, ні ліве напівкрило, ні праве напівкрило вже не можна", - розповів пілот.

При цьому він вказав, що не все втрачено, адже можна створити новий літак з недобудованої "сестри Мрії". Він уточнив, що проект обійдеться в суму від 800 мільйонів до 3 мільярдів доларів.

"Якщо намагатися оцінити економічну доцільність - це буде дуже важко. Тому що під неї потрібно знайти відповідний проект, схожий на запуск ракети в космос. Але поки проекту, заради якого вона буде відтворюватися, немає. Я так думаю, що напевно на початковому етапі все-таки "Мрія" не буде створюватися як комерційний проект, а саме як символ. І символ не тільки України, а всього світу, символ - перемоги", - підсумував Антонов.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...