"Знищив більше 500 рашистів": На війні загинув один з найкращих операторів БпЛА 68-ї окремої єгерської бригади

18 жовтня на Покровському напрямку загинув один з найкращих операторів безпілотників 68-ї окремої єгерської бригигади ім. Олекси Довбуша 29-річний Віктор Стельмах з позивним Саба. Про це бригада повідомила на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

«Він пішов захищати країну з перших днів великої війни. Спочатку в піхоті, згодом почав літати на дронах. Стояв біля витоків створення підрозділу Шершні Довбуша. Став кращим у своїй справі, навчав інших. Звільнився з війська, але довго не зміг без своїх і повернувся назад. Вважав, що мусить боротися з несправедливістю та жорстокістю, яку росія принесла на нашу землю. Знищив не одну сотню окупантівю А вчора його не стало…», — сказано у повідомленні бригади.

Бригада опублікувала фрагмент відеосюжету Української правди, опублікованого у вересні 2023 року про відбиття наступу росіян на лінії Куп’янськ — Лиман з боку Луганської області, головним героєм якого був Стельмах.

Про загибель Стельмаха повідомив також командир роти ударних БпЛА 68-ї ОЄБр Андрій Онистрат. За його словами, Стельмах прийшов на війну «пішки з Рівненської області» і разом з ним задумав та створив підрозділ Шершні Довбуша.

«Він навчив величезну кількість пілотів. Він був найкращим пілотом, дійсно. Ми вдвох ходили на десятки успішних робіт. У нього була справжня спрага до війни. Це був хоробрий патріот. По справжньому хоробрий! Він особисто знищив більше 500 рашистів. Завжди, коли я представляв його комусь, казав — якщо б всі воювали як Саба, ми б війну вже давно виграли», — розповів про побратима Онистрат. Він додав, що попросив командира бригади представити Віктора Стельмаха на Героя України.

Чоловік отримав множинні переломи: На Тернопільщині розслідують імовірний наїзд працівника ТЦК на велосипедиста

субота, 19 жовтень 2024, 19:16

Державне бюро розслідувань розслідує імовірний наїзд працівника ТЦК на велосипедиста у селі Скоморохи Тернопільської області 17 жовтня. Директор КНП Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги Ярослав Чайківський повідомив ЗМІ, що у постра...

Десяток поколінь ізольованих від світу в умовах підвищеної радіації: Іноземні вчені дослідили зміни ДНК бродячих собак зони відчуження ЧАЕС

субота, 19 жовтень 2024, 18:54

Група вчених зі США та Польщі провела перше геномне дослідження бродячих собак, що мешкають у зоні відчуження Чорнобиля, виявивши унікальні генетичні відмінності цієї популяції, передають Патріоти України. Після аварії на Чорнобильській АЕС у 1986 році...