Золоту монету у формі української писанки випустили у Канаді (фотофакт)

Автор дизайну монети - канадець українського походження Дейв Мельничук, який є членом Українського музею Канади в Торонто.

Королівський канадський монетний двір повідомив про випуск монети в формі української писанки. Це п'ята писанка в канадській колекції, але вперше вона повністю виконана з золота. Про це йдеться на сайті Королівського канадського монетного двору, передають Патріоти України.

На реверсі монети зображено дерев'яний український храм. Монета виготовлена з 58,5 г чистого золота і має номінал в 250 канадських доларів, однак її викупна ціна - 5000 доларів.

Золота українська писанка має істотно менший тираж, ніж її срібні попередники. Повідомляється про випуск всього 250 золотих писанок.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...