"Зона" для "віпів": У Києві показали платні камери із поліпшеними умовами у СІЗО (фото)

З сьогоднішнього дня у Київському СІЗО запустили функціонування платних камер з поліпшеними умовами розміщення. Про це повідомив міністр юстиції Денис Малюська у Facebook.

"Першим справився Київський СІЗО – запрацювали 4 камери: одна 2-місна, одна 3-місна та дві 4-місні. Решту українських СІЗО підтягнуться трохи згодом", – розповів він.

Так, вартість розміщення в таких камерах залежить від терміну за який здійснюється оплата – 2 тис. грн за добу, 8 тис. грн за тиждень та 12 тис. грн за місяць. Найближчим часом за проживання можна буде платити в режимі онлайн на сайті "Онлайн-будинок юстиції".

Як пояснив міністр юстиції, отримані кошти СІЗО будуть спрямовувати на підтримання належних умов утримання у безкоштовних камерах та на покриття собівартості утримання камер з поліпшеними умовами.

За його словами, подібна ініціатива має дві ключові цілі – ліквідацію корупції, адже замість хабаря гроші за ліпшу камеру будуть йти офіційно у бюджетний спецфонд та пошук додаткового фінансування для слідчих ізоляторів.

Малюська зробив уточнення, що йдеться не про "VIP-камери". "Це точно не "VIP-камери", як видно із фотографій нічого надзвичайного ми не пропонуємо і не забезпечуємо. Ми надаємо можливість користуватися більшою, ніж зазвичай, площею камер, а також базовим обладнанням на кшталт холодильника, телевізора і т.д. Ну і ремонт не сторічної давнини, як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах", – додав він.

Також міністр зазначив, що мова йде про слідчі ізолятори, де утримуються люди щодо яких немає вироку суду і які вважаються невинуватими у вчиненні злочину.

"Якщо особа з точки зору закону невинувата – ми не повинні обмежувати її у можливості оплатити ліпші умови проживання. Що стосується злочинців, то їм жодні поліпшені умови за гроші створюватись не будуть", – зауважив Малюська.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...