Зовсім не таке, як ми собі уявляли: Вчені з'ясували, яке пиво пили стародавні єгиптяни

Вчені з'ясували, яке пиво пили стародавні єгиптяни. Майже 6 тисяч років тому еліта Стародавнього Єгипту вживала хмільний напій, який був густим, ніби каша. Таке пиво було солодким і каламутним. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

Вчені проаналізували фрагменти кераміки, взяті з Ієраконполіса на півдні Єгипту. Вони знайшли сліди пшениці, ячменю і трав, які стародавні єгиптяни використовували для приготування напоїв.

Згідно з дослідженнями, пивний напій, який приблизно 5 тисяч 800 років тому пили з такого посуду єгиптяни, був дуже густим і чимось схожий на кашу. Сліди пива вчені зуміли знайти в п'яти судинах з плоским дном, які могли використовуватися для перевезення алкоголю. У чотирьох судинах у формі склянок з тонкої глини також були виявлені залишки хмільного напою.

Пиво було "символом статусу і влади", важливим в елітних бенкетах і похоронних ритуалах, встановили вчені. Напій являв собою густу кашу, каламутну і солодку. Такий напій містив мало алкоголю, його робили з пшениці, ячменю і трав.

Нове дослідження, в ході якого вчені з'ясували, яке пиво пили древні єгиптяни, очолив Цзяцзін Ван, археолог з Дартмутського університету в Нью-Гемпширі. "Пиво, ймовірно, було основним харчовим продуктом, споживаним усіма, і водночас його також споживали ритуально, в особливих випадках", - вказав він.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...