Зовсім не те, про що ви подумали: Лікар розповів, що буде, якщо носити одночасно дві маски

Лікар розповів, що буде, якщо носити одночасно дві маски

Носіння двох захисних масок на обличчі може призвести до дуже сумних наслідків. Така дія може викликати сонливість і втому. Про це повідомила РІА Новини глава терапевтичного відділення ізраїльської лікарні Шамар Асаф А-Рофе, лікар-інфекціоніст Галина Гольцман, передають Патріоти України.

"У кожної речі є і негативний ефект, тому що коли людина дихає, вона виділяє вуглекислий газ. З одного боку, дві маски, звичайно, захищають, через них може проникнути менша кількість частинок вірусу. Але з іншого боку, і менше кисню людина вдихає. Вона створює навколо свого носа підвищений вміст вуглекислого газу й у неї можуть з'явитися і втома, і сонливість, і підвищення вуглекислого газу в крові ", - розповіла інфекціоніст.

За словами лікаря, немає жодних даних, які б говорили, що звичайної хірургічної маски недостатньо для щоденного захисту від коронавірусу.

"Єдине, коли ми говоримо, що потрібно носити маску N95 - це коли ми лікуємо хворого з респіраторними симптомами, коли спілкуємося з людиною, про якого знаємо, що він заражений або коли лікуємо таку людину. У таких випадках, звичайно, краще N95", - сказала Гольцман.

Відзначимо, що останнім часом деякі чиновники і політики помічені відразу у двох масках. Новий президент США Джо Байден також одягав відразу дві маски на обличчя. За словами лікаря, однією правильно одягненою маски буде цілком достатньо, щоб захистити себе від коронавірусу.

Врятувати не вдалося: У Луцьку через отруєння невідомою речовиною помер 2-річний хлопчик

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:30

Правоохоронці розслідують смерть дворічної дитини у Луцьку. Попередньо відомо, що хлопчик помер він отруєння невідомою речовиною, передають Патріоти України. Що відомо про смерть дитини. Так, інформація про смерть 2-річного хлопчика у Луцьку надійшла п...

Залізна завіса закривається: У Росії чиновникам остаточно забороняють виїзд за кордон

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:49

У Росії чиновникам остаточно забороняють виїздити за кордон через страх перед витоком державних таємниць. Усі закордонні поїздки чиновників мають бути попередньо узгоджені, і обмеження стосуються не тільки країн, які вважаються недружніми до Росії, але...