Зріст має значення: Лікарі розповіли, які чоловіки частіше заражаються коронавірусом

Вчені кажуть, що результати не обов'язково означають, що високі люди якось генетично більш уразливі для інфекції.

Дані, отримані від двох тисяч осіб у Великобританії, показали, що чоловіки вище 180 сантиметрів хворіють коронавірусом в два рази частіше. Зазначається, що жінки теж мали б більш високі шанси заразитися, якщо б були такого зросту. Але в дослідженні таких було мало, повідомляють Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

Вчені кажуть, що результати не обов'язково означають, що високі люди якось генетично більш уразливі для інфекції. Замість цього, команда вважає, що результати показують, що COVID-19 поширюється через крихітні частинки, звані аерозолями, які затримуються в повітрі після видиху. Це додає вагу теорії про те, що коронавірус передається по повітрю.

Дослідники говорять, що більш високі люди не будуть піддаватися більшому ризику, якщо вірус буде поширюватися в основному через чхання або кашель, які призводять до утворення великих крапель, які швидко падають на землю.

Смертельна ДТП на Львівщині: Водій збив двох 10-річних дівчат на самокаті

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:27

У місті Старий Самбір Львівської області іномарка збила двох дівчат, які їхали на самокаті. Про це повідомляє видання "Львівська мануфактура новин", передають Патріоти України. Одну з дівчат, з діагнозом закритий перелом правої руки, скерували до Охмат...

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...