ЗРК IRIS-T в Україні: Генерал показав у роботі європейський аналог Patriot та NASAMS, котрий не залишає ворогу шансів (відео)

Керівництво ППО ЗСУ в захваті від можливостей цієї новітньої техніки

З жовтня 2022 року дивізіон німецьких зенітних ракетних комплексів IRIS-T знищив понад 60 повітряних цілей в українському небі. Командувач Повітряних сил України генерал-лейтенант Микола Олещук показав кадри роботи ЗРК і нагадав, що в України таких вже два.

«Відчуття від перших пусків, від першої роботи дуже вражаючі», – поділився начальник станції виявлення ЗРК IRIS-T з позивним МакВін.

Заступник командира зенітного ракетного підрозділу «Ювелір» згадав перший день застосування комплексу.

«У всіх були дуже сильні враження, в першу чергу викликані тим, що всі цілі були збиті», – каже військовий.

Як зазначив технік зенітної ракетної обслуги ЗРК IRIS-T з позивним Кум комплекс проявив себе відмінно: «Ви й самі прекрасно бачите показники: жодна ворожа повітряна ціль не доходить до свого місця призначення».

Нагадаємо, перший німецький ЗРК IRIS-T прибув в Україну 12 жовтня 2022 року.

У квітні 2023-го міністр оборони Олексій Резніков підтвердив передачу Україні другого зенітно-ракетного комплексу IRIS-T від Німеччини.

При цьому міністр акцентував на важливості створення в Україні багаторівневої системи ППО/про в найкоротші терміни, оскільки це захист мирних міст, критичної інфраструктури, людей в тилу та на фронті.

Оце так "миролюбні створіння"! Група косаток потопила 15-метрову яхту біля Марокко

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:30

Хоча косатки зазвичай миролюбні, за останні роки фіксували численні випадки, коли ці створення атакували судна. Цього тижня невідома кількість косаток потопила вітрильну яхту в водах Марокко в Гібралтарській протоці. За даними морської рятувальної служ...

Хотів подарувати свої борги за Приват державі: Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з НБУ. КАС скасував рішення суду першої інстанції

п’ятниця, 17 травень 2024, 7:15

Ексакціонер ПриватБанку Ігор Коломойський не зміг розірвати договори поруки за кредитами з Нацбанком - Київський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції та закрив провадження у справі за позовом Коломойського. . Про це повідомляє прессл...