Зроблено на "Південмаші": На Багамах знайшли частину української космічної ракети (відео)

Почалося все з того, що туристка з Британії помітила в піску велику залізну кулю з написами кирилицею.

На одному з пляжів на Багамах знайшли, найімовірніше, частину космічної ракети виробництва вітчизняного "Південмашу", повідомляють Патріоти України.

Почалося все з того, що туристка з Британії помітила в піску велику залізну кулю з написами на кирилиці. Виявилося, що це - технічні характеристики. Зокрема, вага об'єкта - 41 кілограм. Пізніше британські фахівці підтвердили, що знахідка - це титановий бак із рідким киснем, який використовують для запуску космічних ракет. Нещодавно в цьому регіоні справді був такий старт - американська ракета-носій «Антарес» вигнала на орбіту вантажний корабель. Перший ступінь цих апаратів роблять саме на українському «Південмаші».

Українські фахівці припускають, що знахідка - справді вітчизняного походження. Однак радять все-таки дочекатися результатів експертизи, і запевняють, що ця ситуація цілком нормальна.

Джерело: ТСН.ua

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...