Зробити салат буде дешевше: В Україні впала ціна на популярний овоч

На українському ринку збільшилась пропозиція огірків з літніх теплиць - ціни почали поступово падати. Однак загалом вони все одно лишаються вищими за минулорічні. Про це пише проект EastFruit, передають Патріоти України.

Такий обвал цін на огірок на початку червня експерти проєкту називають традиційним і зазначають, що українські тепличні комбінати вже відвантажують огірок по 30-65 грн/кг ($0,82-1,78/кг), що в середньому на 25% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

Експерти EastFruit відзначили іще один позитивний момент для українських «тепличників» у поточному сезоні. Обвал цін припав якраз на останні дні реалізації огірка першої сівозміни. Зараз в місцевих тепличних комбінатах активно триває робота із зачистки теплиць, до реалізації другої сівозміни виробники планують приступити в другій половині літа.

Але навіть попри зниження цін, огірки в Україні продовжують бути достатньо дорогими. За даними аналітиків, комбінати відвантажують їх в середньому на 62% дорожче, ніж на початку червня 2022 року.

За інформацією «Мінфіну», станом на 13 червня огірки в Україні в середньому коштували (за 1 кілограм):

звичайні – 75,99 гривні (майже на 27 гривень менше за середньомісячну ціну травня);
гладкі – 77,57 гривні (на понад 21 гривню менше);
довгоплідні – 69,99 гривні (мінус понад 11 гривень);
колючі – 59,9 гривні (мінус майже 48 гривень);
короткоплідні – 59,9 гривні (мінус понад 30 гривень);
тепличні – 54,9 гривні (мінус понад 28 гривень).

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...