Зробив бронювання через Photoshop: Киянина оштрафували на 17 тис. за "хитру схему"

Ужгородський міськрайонний суд визнав киянина Кирила Коритка винним у підробці документів та їх використанні. За підроблений у Photoshop витягз наказу Мінекономіки про свою бронювання і намагання виїхати з них за кордон, програмісту призначили 17 тис. грн штрафу, передають Патріоти України.

Як йдеться у вироку суду, який винесли 23 вересня, у липні 2024 року Кирил Коритко вдома за комп’ютером підробив у Photoshop наказ та витяг з наказу Мінекономіки про бронювання військовозобов’язаного, нібито видане йому КП «Теплоенерго» з відображенням печатки комунального підприємства і підписом уповноваженої особи. Підробку він видрукував на струменевому принтері.

4 серпня обвинувачений намагався виїхати з України, однак прикордонники пункту пропуску «Чоп» виявили, що документи підроблені. Під час засідання Кирил Коритко визнав свою вину і суддя Олексій Фазикош призначив йому 17 тис. грн штрафу.

За інформацією Youcontrol, з 2021 року Кирил Коритко займався програмуванням та консультуванням з питань інформатизації. Станом на 25 вересня, його ФОП вже є закритим.


https://zaxid.net/news/

До останнього подиху виконував професійні обов’язки: Що відомо про поліцейського, який загинув через російський удар по Сумах (фото)

субота, 28 вересень 2024, 14:02

Сьогодні, 28 вересня, Росія завдала повторного авіаційного удару по лікарні у Сумах, коли на місце події вже прибули поліцейські. Унаслідок чого смертельне поранення отримав начальник сектору кадрового забезпечення Сумського районного управління поліці...

Удова дізналася про нагороду із... Вікіпедії: Київський ТЦК потрапив у скандал через орден загиблого бійця

субота, 28 вересень 2024, 13:40

У лютому 2024 року загиблому військовому Вікторові Ониську було посмертно присвоєно Орден Богдана Хмельницького III ступеня. Вдов бійця Ольга дізналася про нагородження з Вікіпедії, що стало для неї несподіванкою. Вона не отримувала жодних офіційних по...