ЗСУ одним пострілом знищили російський танк із активним захистом

В Сумській області українські захисники знищили артилерією частину колони російської техніки. Про це повідомив голова Сумської ОДА Дмитро Живицький, передають Патріоти України.

За його словами, після потужного удару ЗСУ по російській колоні, окупанти, що вижили, зникли на кладовищі. “На території області був знищений якийсь супермодний танк “Чорний орел”(танк Т-80УМ2, – ред.) який, за словами росіян, обладнаний “найсучаснішими засобами захисту”. Але в Росії, як завжди, мабуть вкрали гроші, і цей танк був знищений з першого пострілу”, – розповів Живицький.

Танк “Чорний орел” – це проєкт перспективного основного танка, розробленого в 1990-і роки Омським конструкторським бюро транспортного машинобудування. Дослідний зразок вперше продемонстрували у 1997 році. У серійне виробництво даний танк не був запущений.

Головними особливостями “Чорного орла” були три рівні захисту (традиційна броня, активне ураження снарядів, радіолокаційне виявлення і знищення засобів противника), а також функціональний пульт для дистанційного керування озброєнням.

Оновлення. “Мілітарний” уточнює, що українські військові знищили не “Чорного орла”, а танк Т-80У, на якому було встановлено активний захист “Дрозд”.На фото із знищеною російською технікою виявили саме Т-80У. Цей танк оснащений системою активного захисту, яка повинна перехоплювати снаряди, що летять у танк. Вона називається “Дрозд”.Комплекс має вісім направляючих, по чотири з кожного боку вежі.

“Дрозд” повинна забезпечувати перехоплення ракет, що летять зі швидкістю від 70 до 700 м/с. При підриві бойової частини ракети утворюється уламкове поле. Знищений російський танк Т-80У та “Чорний орел” легко відрізнити по ходовій частині: перший має шість опорних катків, а другий сім опорних катків.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...