ЗСУ передали гелікоптер українського олігарха-втікача

Арештований гелікоптер колишнього народного депутата та акціонера банку "Фінанси та Кредит" Костянтина Жеваго передали українським військовим. Тепер гвинтокрил буде виконувати завдання в одній з бойових частин ЗСУ. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань, передають Патріоти України.

Зазначається, що гелікоптер був арештований у рамках розслідування кримінального провадження ДБР у березні цього року. "Наразі за рішенням військового командування країни для забезпечення виконання бойових завдань однією з частин було здійснено примусове відчуження гелікоптера", - пояснили у ДБР.

Вертоліт належав одній з юридичних осіб, що підконтрольна Жеваго. Олігарх використовував його в особистих цілях під час перебування на території України.

Справа Жеваго

Наразі правоохоронці повідомили Жеваго про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"), ч. 3 ст. 209 ("легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом") Кримінального кодексу, також підозри повідомлені й низці топ-менеджерів банку.

Також Жеваго засвітився у корупційному скандалі з головою Верховного суду Всеволодом Князєвим, якого разом з адвокатом Олегом Горецьким затримали, коли останній передавав Князєву хабар від Жеваго.

Тоді правоохоронці повідомили, що загалом йдеться про $2,7 млн (з них $1,8 млн призначалися суддям, $1,1 млн – адвокату за посередництво). За ці гроші Верховний суд мав ухвалити рішення, вигідне для Жеваго.

Справа стосується акцій гірничо-збагачувального комбінату, які Жеваго придбав у чотирьох компаній у 2002 році. Згодом компанії хотіли повернути свої акції та подали до суду - у 2022 році апеляційний суд задовольнив їхні вимоги і визнав договір недійсним. Фінальне рішення у справі мав винести Верховний суд.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...