Тремтіть, скрепи! ЗСУ показали випробування винищувача танків "Корсар" (фото)

На полігоні поблизу селища Гончарівське Чернігівської області відбулися випробування легкого переносного ракетного комплексу "Корсар" виробництва ДП "Луч". Як повідомляється на офіційній сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook, зброя має удосконалений приціл з тепловізором, який значно розширює її бойові можливості, передають Патріоти України.

Український ЛПРК "Корсар" (дальність стрільби до 2,5 км) призначений для ураження нерухомих та рухомих броньованих цілей з будь-якими видами і типами броні: танків, бронетранспортерів, швидкісних десантних катерів, а також малорозмірних цілей – дотів, вертольотів, безпілотників.

Під час випробувань "Корсара" були задіяні бойові розрахунки, які пройшли відповідну підготовку, від командування Сухопутних військ ЗСУ, Десантно-штурмових військ, Сил спеціальних операцій та Морської піхоти ВМС. Оператори розрахунків, окрім теоретичних навичок, відпрацювали практичні пуски ракет.

Для визначення ефективного розпізнавання цілі та точності ураження пуски ракет було здійснено як в світлу, так і в темну пору доби.

Разом з тим, під час випробувань забезпечувалося вимірювання точності траєкторних параметрів (дальність, швидкісні характеристики, просторові координати) руху ракети за допомогою радарної системи MFTR210040, яка автоматично супроводжувала її за допомогою радіолокаційного каналу з одночасною відеореєстрацією.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...