Зупинили в останню мить: З України намагалися вивезти скіфське золото (фото)

Поки у Нідерландах вирішується доля скіфського золота з кримських музеїв, Служба безпеки України попередила незаконне вивезення за кордон культурних артефактів часів Скіфської доби, передають Патріоти України.

Як повідомляють у спецслужбі, на міжнародних аукціонах унікальні прикраси можуть коштувати від 40 тисяч доларів. Прикраси спробували незаконно вивезти з країни під кураторством посередника, який діяв на замовлення європейських клієнтів.

«Він найняв кур’єра, який мав вивезти скіфські золоті прикраси через пункт пропуску „Ягодин“. Оперативники та слідчі СБ України виявили в особистих речах кур’єра приховані від митного контролю 11 підвісок часів Скіфської доби, виготовлених з жовтого та білого золота», — йдеться у повідомленні.

За попередніми висновками експертів, ювелірні вироби є унікальними і становлять культурну та історичну цінність для нашої країни.

Зазначається, що після завершення досудового розслідування розглядатиметься питання щодо передачі цінностей до Музейного фонду України.

Залізуть в кишені і цим: Влада підготувала «сюрприз» для українців за кордоном. Кому варто хвилюватися

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:23

У вересні 2024 року відбудеться перший автоматичний обмін між Україною та іншими державами інформацією про фінансові рахунки за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart). Країни обміняються даними за друге півріччя 2023 року – це...

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...