Зупинити його зміг лише ОМОН: Російський професор продовжував вести лекцію під час бійні в Пермському університеті (фото)

Доктор філологічних наук, професор кафедри російської мови та стилістики, а також кафедри російської літератури Олег Сиром'ятников продовжував лекцію під час бійні у Пермському державному університеті. Про це повідомляє Telegram-канал Baza, передають Патріоти України.

Коли в аудиторію забігла перелякана мати однієї зі студенток і розповіла про стрілка, Сиром'ятников продовжив вести лекцію і попросив йому не заважати. Студенти намагалися пояснити професору, що атака на університет – це серйозно і попросили вчителя забарикадувати аудиторію.

У відповідь професор заявив, що барикади нібито не допоможуть, і якщо студентів захочуть вбити, то вб'ють. "Сиром'ятникова не засмутило навіть те, коли хтось постукав в аудиторію - він просто почав вести лекцію пошепки", - йдеться в повідомленні.

Студенти розповідають, що під час атаки йому нібито зателефонував декан і попросив продовжувати лекцію.

"Зупинити викладача російської зміг лише ОМОН, бійці якого евакуювали учнів з корпусу. Навіть тоді Сиром'ятников був незадоволений, що його відволікають від навчального процесу", - йдеться в повідомленні.

Що відомо про Олега Сиром'ятникова

Навчався в Пермській школі №109, за освітою – філолог. Як викладач російської мови та літератури Сиром'ятников працює вже 23 роки.

Сфера наукових інтересів: російська література, творчість письменника Федора Достоєвського, історіософія і теологія. Серед написаних Олегом Сиром'ятнbковим наукових монографій - "Російська ідея Ф.М. Достоєвського".

"У нас біда": Помер письменник і громадський діяч Дмитро Капранов

вівторок, 16 квітень 2024, 15:30

У віці 56 років раптово помер український письменник, публіцист, громадський діяч та блогер Дмитро Капранов. Разом з братом-близнюком Віталієм Капрановим вони були ведучими YouTube-каналу "ім. Т.Г. Шевченка" та видавали історичну літературу. Про смерть...

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...