Звеличувала у соцмережах Леніна та Сталіна: На Івано-Франківщині винесли вирок шанувальниці комуністів та СРСР

В Івано-Франківську суд визнав жінку винною у пропаганді та публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму. Її засудили до п’яти років ув’язнення. Про це повідомила пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури, передають Патріоти України.

У суді прокурор довів, що обвинувачена протягом 2019-2022 років у соцмережі Вконтактє систематично розповсюджувала та публічно використовувала матеріали із зображенням символіки комуністичного тоталітарного режиму.

«Вона популяризувала ідеї відродження та відновлення СРСР і виправдовувала злочинний режим, звеличувала Леніна та Сталіна. За висновками судово-лінгвістичної експертизи, такими повідомленнями вона пропагувала комуністичний тоталітарний режим», — розповіли в прокуратурі.

Суд визнав жінку винною за ч. 1, 2 ст. 436-1 Кримінального кодексу України. Вона є уродженкою Росії та з 2015 року набула громадянства України, проживала в Івано-Франківську. Протиправну діяльність викрили працівники Управління Служби безпеки України в області.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...