Звідки гроші? Родина харківського чиновника придбала будинок в Іспанії за 16,4 млн грн і земельну ділянку

Родина директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства Харківської міської ради Володимира Чумакова придбала у 2019 році будинок в Іспанії, вартістю більш ніж 16 млн грн. Про це свідчить декларація чиновника на сайті Національного агентства по боротьбі з корупцією (НАЗК), передають Патріоти України.

Згідно з документом, дружина і донька Чумакова стали власницями будинку в Іспанії площею 303 кв. м та земельної ділянки площею 27 соток. Житловий будинок обійшовся сім’ї Чумакова в 16 млн 390 тис. грн, а ось вартість ділянки в декларації не вказана.

За інформацією видання KHARKIV Today, на початку червня минулого року дружина чиновника зайняла 45 тис. євро у росіянки Марини Попової, яка проживає в Москві. Відразу після покупки будинку і землі в Іспанії Ольга Чумакова отримала кредит у розмірі 385 тис. євро в банку іспанського міста Аліканте – Banko de Sabadell, SA.

Окрім того, в червні 2019 року дружина Чумакова придбала корпоративні права компанії «Альт Інвест Плюс» на 3 млн. 15 тис. грн.

За весь минулий рік дружина чиновника отримала 4 млн 550 тис. грн доходу від підприємницької діяльності, а також дивіденди від чеської фірми Prof Materials s.r.o і зарплату від цієї ж фірми. Ольга Чумакова є співвласником вказаної фірми разом з Поповою, в якої вона позичила гроші.

У самого Володимира Чумакова немає ніякої нерухомості. За 2019 рік він заробив майже 300 тис. грн. На банківських рахунках він має понад 80 тис. дол., а його дружина – 70 тис. дол. у банку і 195 тис. дол. готівкою.

Харківський антикорупційний центр на своїй сторінці у Facebook повідомляє, що чеські фірми, співвласниками яких є дружина і донька Чумакова, постачають в Україну труби. Їх купують компанії, які отримують підряди від харківського Департаменту будівництва. При цьому чеські фірми не є виробником труб, а лише «прокладками» для підвищення вартості товару.

Матір зірки серіалу "Слово пацана" вийшла заміж за воїна ЗСУ

вівторок, 16 квітень 2024, 21:16

Зірка скандального російського серіалу "Слово пацана. Кров на асфальті" Микита Кологривий розповів про те, що його мама живе в Україні і навіть вийшла заміж за воїна ЗСУ, передають Патріоти України. В одному з інтерв'ю він зізнався, що підтримує зв'язо...

"Ставтеся з повагою до людей, які своїм життям прикривають ваші дупи": Парамедикиня Пташка звернулася до Ганни Маляр

вівторок, 16 квітень 2024, 20:15

Українська парамедикиня Катерина Поліщук із позивним Пташка 16 квітня розмістила в Instagram відео, у якому звернулася до заступниці міністра оборони України у 2021–2023 роках Ганни Маляр із закликом приїхати до українських захисників на передову, щоб ...