Звільнили з роботи, бо у купальнику цілувалась з чоловіком: Вихователька дитсадка з Рівненщини виграла суд (фото)

Вихователька дитсадка Бугаївка Рівненської області Віта Черешньовська, яку звільнили через "аморальне фото", на якому вона у купальнику цілується з чоловіком вдруге виграла суд. Її повинні поновити на посаді та виплатити понад 100 тисяч гривень за вимушений прогул та моральну шкоду у сумі 20 тисяч гривень. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України.

Історія почалась з того, що Віта Черешньовська 2017 року опублікувала в Instagram фото, на якому вона під час відпочинку в купальнику цілується з чоловіком. Завідувачка дитсадка Лариса Музика вирішила, що це - "аморально" та звільнила свою підлеглу.

Віта Черешньовська виграла суд, проте тоді керівниця звільнила її вдруге нібито за "прогули". Проте Радивилівський районний суд 6 березня 2023 року визнав звільнення неправильним, а Віту Черешньовську вважати звільненою під час ліквідації закладу.

"Я і вагітною ходила на засідання суду. І різні емоційні ситуації були, адже на мене, мою писали всілякі "гадості". Але я знала, що перемога буде за нами. Тут навіть і сумнівів не було. Звичайно, що я раділа і зараз рада. Але такого спокою, на душі, чесно скажу, немає. Ця образа все одно залишиться назавжди", — каже Віта Черешньовська.

Суд також направив до прокуратури звернення щодо незаконного звільнення жінки. Зараз дитсадок уже ліквідували, але Віта каже, що вона не впевнена, чи б повернулась на роботу.

"Звільнення суд анулював і згідно з його постановою, мене вважатимуть звільненою вже під час ліквідації закладу. Зараз вдома займаюсь невеличким бізнесом. Але, знаєте, цей осад від звільнення мені не давав можливості вийти на роботу. Чомусь психологічно я вважала, що мене зараз будуть засуджувати в кожному колективі. Одні люди прямо в очі говорять, що все добре, ось "ти така молодець", але позаочі все одно вважають: "звільнена за аморальну поведінку", - каже жінка.

Ви будете здивовані! Шкільні хулігани в дорослому віці мають вищу зарплату і більш задоволені життям - результати дослідження

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:52

Дорослі, які у шкільні роки були хуліганами, мають вищу зарплату та більш задоволені своїм життям, ніж ті, хто мав зразкову поведінку. Таких висновків дійшли фахівці Інституту соціальних та економічних дослідників Великої Британії, передають Патріоти У...

Очільник Міністерства культури розповів як збираються покарати Повалій, Лорак та інших зрадників України з артистичного цеху

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:58

Вже напрацьовано перелік людей, які можуть підпасти під дію закону, в разі його прийняття, щодо позбавлення високих звань і нагород за підтримку ворога - Росії. Про це сказав т.в.о. міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв в ефірі телема...