Звірі викопали: Чоловік під час прогулянки у лісі знайшов скарб із давніми прикрасами

Картограф Томас Карлссон оглядав ліс для підготовки заходів зі спортивного орієнтування і виявив скарб, повідомляють Патріоти України.

"Спочатку я подумав, що це може бути лампа, але, придивившись, побачив, що це старовинні прикраси",- сказав він.

Речі були у хорошому стані. Карлссон спочатку подумав, що це сучасні копії. Археологи вказали, що скарб належить до періоду між 750 і 500 роками до н.е. Знайшли близько 50 предметів. Серед них намиста, браслети та шпильки для одягу.

Скарб виявили у лісі приблизно за 48 км на північний схід від Гетеборга. Предмети лежали на землі поруч із скелями. Припускають, що ґрунт розкопали тварини. Знайдені прикраси виготовили для жінок, які мали високий статус у тодішньому суспільстві. Речі могли залишити у жертву богам.

Джерело: ВВС

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як у селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...