Звіряче зґвалтування і вбивство 9-річної Вероніки на Косівщині: За два місяці до трагедії підозрюваний порізав ножем жінку у каплиці

У справі про жорстоке вбивство 9-річної Вероніки з Прикарпаття з'явилися нові подробиці. Виявляється, що вбивця лише пів року тому вийшов із місць позбавлення волі, а ще раніше був засуджений за зґвалтування, передають Патріоти України.

Крім того, за останні шість місяців в поліції було щонайменше три заяви від жінок, які стверджують, що чоловік, підозрюваний у зґвалтуванні та вбивстві дитини, переслідував їх. Щобільше, одна кримінальна справа щодо нього розглядається і зараз.

— Була одна жертва — це дружина військового, який зараз захищає нашу країну на Донеччині, — розповіла в ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» громадянська активістка з Косова Юлія Таринська. — Жінка йшла до каплиці, щоб поставити свічку за свого чоловіка. А він ішов за нею, переслідував. Коли жінка зайшла до каплиці, він за нею. Швидше за все, хотів зґвалтувати, бо сказав своїй жертві: «Давай швидко!» А потім кілька разів ударив її чимось гострим. Дружина військового ледве вирвалася.

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею «Легкі тілесні ушкодження». Казали, мовляв, кістку ж не зачепив, у серце не влучив. А там один з ударів був біля ключиці. Нам відомо ще про кілька випадків, коли він стежив за жінками, дівчатами. Бігав за ними, щось кричав. Дехто писав заяви, але одна з них потім заяву забрала.

За словами Юлії Таринської, вбивця 9-річної Вероніки — це її рідний дядько. Того дня, коли сталася трагедія, батько дівчинки випивав зі своїм братом. — Вони пили години чотири, — розповідає активістка. — А потім дівчинка попросилася сходити в гості. Брат батька зголосився провести дитину, сказав, що знає коротку дорогу.

Вероніка того дня так і не повернулася додому. Батько разом з односельцями спочатку шукав доньку самостійно. У групі тих, хто допомагав шукати дівчинку, був і її вбивця. Коли до ночі дитину так і не знайшли, викликали поліцію. Тіло дівчинки було виявлено наступного дня на березі річки Черемош. Школярка була без одягу. Експерти одразу ж сказали, що дитину зґвалтували.

Вбивцю вирахували завдяки відео з камери спостереження. Було зафіксовано момент, коли зловмисник на велосипеді супроводжував свою племінницю у напрямку до чагарників. Юлія Таринська також розповіла про сім'ю, в якій жила та виховувалась Вероніка:

— Дівчинка жила з батьком. Батьки Вероніки були розлучені. Якось вони вирішили, що у мами своє життя. В неї вже був інший чоловік. Вона чекає на дитину від другого шлюбу. Тож доньку виховував тато. Хоча з моргу Вероніку забирала мати. До речі, вбили дитину у День батька. А ховали Вероніку у день народження мами. Але якби поліція вчасно вжила заходів, то цієї трагедії не було б.

Підозрюваний у вбивстві 9-річної Вероніки, попри свій солідний «послужний список», останнім часом часто виходив сухим із води. Місцеві жителі вважають, що причина — у його впливових за місцевими мірками родичах.

— У нього в Чернівцях родич — якийсь високопоставлений священник, а двоюрідний брат працює у поліції в Івано-Франківську, — повідомив «ФАКТАМ» мешканець Косова Костянтин. — Був ще один випадок, коли він у Рожнові збив на машині маленького хлопчика, і його за це ніяк не покарали.

Підозрюваний на суді про обрання йому запобіжного заходу не став відпиратися і зізнався, що він дійсно зґвалтував і вбив свою маленьку племінницю. Його заарештували на 60 діб без права виходу під заставу.


Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...