Звірства, які не можна забути: Росіяни вбили кожного п'ятого, хто залишився в окупованій Бучі

В ході ексгумації тіл в Бучі місцева влада підрахувала, що російські війська вбили кожного п'ятого мешканця, що залишився в окупованому місті. Про це в ефірі українського телебачення розповів Мер Бучі Анатолій Федорук, передають Патріоти України.

"Ми в Бучі порахували: убитий кожен п'ятий з числа тих, хто залишався в місті під окупантами. І я особисто, як і тисячі моїх співгромадян, відчуваю ненависть до тих, хто катував і вбивав мирних бучанців", – сказав він.

У Бучі та Ворзелі зафіксували особливо тяжкі злочини проти цивільних.

"Особливо тяжкі злочини - це групові зґвалтування і вбивства дітей. Вони також були і в Бучі, і в Ворзелі. Як би не було важко, потрібно говорити про це і російською мовою. Нехай російські матері чують, що зробили в Бучі їхні діти", – додав він.

Розгромлені російські війська покинули Бучу наприкінці березня, залишивши після себе десятки розстріляних містян просто на вулицях.

Сотні вбитих громадян були поховані на місцевому кладовищі. Знайдено десятки виритих братських могил. Є свідчення тортур, зґвалтування, розстрілів, мародерства російськими окупантами.

Українська влада наполягає, що звірства росіян у містах під Києвом є незаперечним доказом здійснення РФ геноциду щодо українців. Точна кількість убитих наразі невідома, триває розчищення Бучі від мін, ексгумація тіл і т. д.

Тоня Матвієнко розповіла, чому старша донька з'їхала від неї

неділя, 5 травень 2024, 17:04

Співачка Тоня Матвієнко в інтерв'ю програмі "Ближче до зірок" зізналася, що її старша донька Уляна з'їхалася з хлопцем. Зараз 25-річна Уляна також реалізує себе в режисурі, передають Патріоти України. «Мені її дуже не вистачає, але вона вже доросла дів...

"Вони підтримують також і Путіна": Епіфаній сказав, скільки вірян Московського патріархату лишилося в Україні

неділя, 5 травень 2024, 16:29

Предстоятель Православної церкви України Епіфаній озвучив відсоток населення України, що досі підтримує діяльність Української православної церкви Московського патріархату. Про це очільник ПЦУ заявив в інтерв'ю "Радіо Свобода", яке вийшло на Великдень,...