"Звон плывет, плывет над Россиею, пробуждается Матушка - Русь": У Києво-Печерській лаврі продовжують прославляти Московію (відео)

Надбрамна Всіхсвятська церква Києво-Печерської лаври. Зведена коштом гетьмана Мазепи і досі зберігає його герб на фасаді

У храмі Всіх Святих над Економічною брамою Верхньої Лаври священнослужбовці співають церковні гімни, що славлять росію. Про це повідомив священник ПЦУ Михайло Омелян.

Священнослужитель опублікував відео на якому у Києво-Печерській Лаврі священники та парафіяни моляться за російських окупантів.

«На території Києво-Печерської Лаври у 262-й день повномасштабного російського вторгнення моляться за Росію. Який жах! Мене також дивують люди, які проходять мимо, чують це все, і – мовчать. Невже не тьохкає серце і не болить душа від того, що зробили російські окупанти в Бучі, Бородянці, Андріївці, в Маріуполі, на Харківщині та на інших тимчасово окупованих територіях?? Люди, доки ви будете підтримувати тих, хто належить до «церкви» окупанта?! Наші захисники Батьківщини віддають своє життя захищаючи державу і народ, а в УПЦ, та що ніби не МП, та що зрадила Україну і зараз намагається відбілитися від крові гуманітарною «допомогою», – написав священник.

Справедливості заради треба зазначити кілька фактів. Спочатку ті що 'за'. Гімн автор присвятив Богородиці, і написаний він російською мовою у далекі синодальні часи. Під 'Руссю' розуміється, а сукупність православних земель, що вийшли з 'купелі' Великого князя Київського Володимира Хрестителя. Судіть самі:

Богородице, Богородице, Матерь света, любви и добра
Ты надежда моя, Богородице и чудесных прозрений пора.

Богородице, Богородице, как люблю Тебя всею душой,
Ты звезда моя, Ты зоря моя, Ты луч света в жизни земной.

Пред иконою, пред лампадою низко в пояс Тебе поклонюсь.
Пред Владычицей и Отрадою со слезами опять помолюсь.

Ты прости меня, Ты спаси меня, в мой нелегкий час неземной,
От врагов моих защити меня, огради Нерушимой стеной.

И о детях моих, Богородице перед Сыном Твоим помолись:
Ты прости их всех, Богородице и на страшном суде заступись.

Всех скорбящих радость небесная, Всех погибших взыскание вновь
И невеста Ты неневестная и печаль моя и любовь.

Ты Знамение, Ты Споручица, Ты помощница на пути
И покров Ты мой и Заступница и Целитель, каких не найти.

Богородице, Богородице, Живоносный источник чудес.
Вся Святая Русь Тебе молится: и долины и горы и лес.

И Донская Ты и Казанская и Ахтырская – все со мной,
И Владимирская, Валаамская и Державная над страной.

По Московии, Белоруссии, и по Киевской стороне,
По Уралу, Сибири и Брянщине освящаются храмы Тебе.

Купола, купола в небо синее. Колокольни считать не берусь.
Звон плывет, плывет в небо синее, пробуждается Матушка Русь.

При цьому звісно автор слів вкладав в поняття Русь нерозривну духовну єдність російського, українського і білоруського народів навколо імперського ядра, що тягне за собою обгрунтування неможливості існування ні рівноправно', соборної, канонічної православної Церкви в Україні, на чому наполягають московські попи, ні незалежної української держави, що наразі намагаються довести кривавий московський цар, котрий намагається знищити мільйони українців, аби ствердитися на наших землях.

В УПЦ МП звісно можуть любити ворогів, посилаючись на завіти Христа. Війни минаються, стосунки між народами протягом століть змінювались від ворожнечі до союзів. Однак у кожного вірянина є вибір до якого храму ходити, а у народу - яку Церкву підтримувати. І тут УПЦ МП явно в програші у боротьбі за души українців

Мобілізація в Україні триває: В який термін треба пройти ВЛК і які нюанси варто знати

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:30

11 квітня 2024 року Верховна Рада ухвалила новий закон про мобілізацію. Всі, хто офіційно визнаний обмежено придатним, повинні повторно пройти перевірку ВЛК впродовж 9 місяців. Проходження ВЛК є обов’язковою процедурою для всіх громадян, які бажають вс...

Вирішили пожартувати й назвалися ДРГ: На Бєлгородщині окупанти розстріляли офіцерів, які приїхали з перевіркою

п’ятниця, 10 травень 2024, 14:22

У Бєлгородській області окупанти розстріляли офіцерів, які приїхали до них з перевіркою. Причиною стало те, що останні вирішили пожартувати й назвалися "ДРГ ЗСУ". Про це повідомляє Telegram-канал "Досье шпиона". "ДРГ зайшла в Бєлгородську область. Два ...