Зворушливі миті: Звільнений прикордонник вперше після полону обійняв маму та бабусю (відео)

Український сержант Сергій Макаревич, який перебував у російському полоні півтора роки, вперше зустрівся зі своїми рідними. Зворушливе відео оприлюднила Держприкордонслужба, передають Патріоти України.

За даними відомства, мати та бабуся Сергія Макаревича отримали від сержанта лише одну звістку про те, що він живий. Військовослужбовець перебував у російському полоні з квітня 2022 року і одразу після звільнення зателефонував рідним, аби повідомити про майбутню зустріч.

"Один телефонний дзвінок – єдина звістка, яку отримала мама від сина за майже два найдовші роки в її житті. "Живий" – все, що повідомив тоді Сергій. І цього було достатньо, щоб озброїтися ще більшою надією та дочекатися", - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Родина возз'єдналася через кілька днів після проведення обміну полоненими. Мати та бабуся не стримували сліз, коли вперше за півтора роки побачили рідну людину.

Пресслужба МВС зазначає, що Сергій Макаревич ніс службу в Донецькому прикордонному загоні. У квітні 2022 року потрапив у ворожий полон. Вперше Макаревич побачив своїх ріднів через 20 місяців очікування. "Памʼятаємо про кожного і кожну, хто залишається у полоні. Робимо можливе й неможливе, щоб всі дочекалися своїх додому", - прокоментував очільник МВС Ігор Клименко возз'єднання української родини.

Сенсаційна знахідка на Київщині: Археологи виявили у Білогородці артефакт козацької доби, котрий музефікують для відвідин туристів

неділя, 8 вересень 2024, 6:50

Це село на околиці Києва в княжі часи було значним політичним і ремісничім центром, сліди колишньої значущості зберігала ще і 17 століття. Археологи Інституту археології НАН України знайшли унікальний артефакт у селі Білогородка на Київщині. Про це пов...

У Боярці декомунізували пам'ятник Павці Корчагіну (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 6:20

Найбільш відома споруда містечка під Києвом, котра символізувала відомого на весь комуністичний світ героя автобіографічної книги Миколи Островського, поїхав у заслання. Відтепер пам'ятник знаходитиметься у Музеї монументального мистецтва тоталітарної ...