Зворушливо до сліз: Медикиня "Азовсталі" вперше побачилася з донечкою Алісою після російського полону (відео)

Понад два місяці тому із російського полону звільнили медикиню "Азовсталі" Вікторію Обідіну. Напередодні Різдва вона нарешті зустрілася з дочкою Алісою, з якою її у травні розлучили окупанти. Родина воззʼєдналася у Польщі, де дівчинка була зі своє бабусею, поки її мама залишалася в полоні. Про це йдеться в сюжеті ТСН, повідомляють Патріоти України.

Вони не бачилися із 7 травня. На "Азовсталі" в оточеному ворогом Маріуполі Аліса провела 72 дні, а її мама в російському полоні – 168 днів. Вікторія була єдиною з військових, хто перебував на заводі з дитиною.

Вікторія поїхала до донечки перед святами, аби зробити їй сюрприз. Готуючись до поїздки, жінка зібрала валізу та повністю заповнила її іграшками та солодощами для Аліси. За словами медикині, малеча попросила у неї в подарунок динозавра.

Під час зупинки у святковому Кракові вона не змогла стримати сліз – місто нагадало їй минулорічний Маріуполь, який теж сяяв вогнями напередодні Нового року, а Вікторія з донечкою готувалися до свят. "Ми з донькою минулого року були біля драмтеатру, щодня гуляли біля ялинки", – згадувала вона.

Врешті-решт Вікторія дісталася польського містечка, де зараз живе її мама з Алісою. Вона зайшла в квартиру, після чого відбулася довгоочікувана зустріч. "Привіт, мамо. Мамусю, я так на тебе чекала", – сказала Аліса, коли нарешті знову побачила маму. Після цього дівчинка не відпускала маму ні на хвилину.

Час на "Азовсталі" вплинув на них обох, а на Вікторю – ще й російський полон. Здоровʼя жінки було підірване, вона наново вчилася жити як вільна людина. А Аліса після місяців, проведених у бомбосховищах заводу, постійно економила їжу та воду. Дитина щодня згадувала звуки вибухів над бункером та поранених військових та цивільних. З малечею займалися психологи.

Вони казали, що найкращою реабілітацією для Аліси буде повернення мами. Це було єдине бажання, яке дівчинка загадала на Різдво – тепер вона каже, що всі її мрії здійснилися.

Джерело: ТСН.ua

Бережіть себе: У партіях спецій та прянощів з Індії знайдено небезпечну отруту

четвер, 2 травень 2024, 19:54

Індійське управління з контролю за безпекою продуктів харчування та дотримання стандартів (FSSAI) поінформувало про масштабні перевірки партій вироблених та відправлених за кордон прянощів та приправ індійського походження. Про це пише Reuters, передаю...

Винятки з закону: Ось кому не треба особисто йти до ТЦК

четвер, 2 травень 2024, 18:56

Що ближче новий закон про мобілізацію до набуття чинності (18 травня), відкриваються все більше нових сюрпризів, які підготували для українців законодавців. І один з них - неможливість оновити особисті дані про себе без обов'язково відвідування ТЦК та ...