Звук тепер можна передати лазером безпосередньо в людське вухо, - вчені

Технологія заснована на так званому фотоакустичному ефекті, за допомогою якого звукові хвилі перетворюються на світловий промінь. Це перша система, яка використовує лазери, повністю безпечні для очей і шкіри.

Дослідники з США навчилися використовувати лазер для передачі звуку прямо у вухо людини.

Вчені з Массачусетського технологічного інституту використали лазер для передачі різних аудіосигналів, від музики до мови, безпосередньо в людське вухо, пише Futurism.

Технологія заснована на так званому фотоакустичному ефекті, за допомогою якого звукові хвилі перетворюються на світловий промінь. Система дозволяла передати звук на відстань до 2,5 метрів з гучністю близько 60 децибел.

Вчені вважають, що подібні технології можуть бути корисними в екстрених ситуаціях, наприклад, коли під час терактів правоохоронці повинні передавати повідомлення одній конкретній людині, і щоб ніхто інший цього не чув.

"Наша система може використовуватися на відстані, щоб передавати інформацію безпосередньо комусь у вухо. Це перша система, яка використовує лазери, повністю безпечні для очей і шкіри, і локалізує звуковий сигнал для конкретної людини в будь-якій ситуації", - зазначено в прес-релізі дослідження Массачусетського технологічного інституту.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...