
Вчені з Китаю виявили, що мінерал мідь, який міститься у звичайній картоплі, може істотно покращувати роботу мозку та знижувати ризик деменції. Достатньо лише двох середніх картоплин на день, щоб отримати рекомендовану дозу - 1,22 мг міді, передають Патріоти України.
Дослідження, опубліковане в журналі Scientific Reports, базувалося на даних 2 420 американців і показало, що учасники з найвищим споживанням міді мали найкращі когнітивні результати, особливо ті, хто переніс інсульт.
«Дієтична мідь — критично важлива для здоров’я мозку», — зазначив провідний автор, професор Вейай Цзя.
Мідь допомагає:
Також вона бере участь у регуляції нейромедіаторів, які відповідають за пам’ять, мислення та навчання.
Надлишок міді може бути токсичним, тому варто дотримуватись рекомендованої денної норми — 1,2 мг для дорослих (19–64 років), згідно з рекомендаціями NHS.
У Британії на деменцію страждає майже 1 мільйон людей, і ця цифра може подвоїтися за два десятиліття. Також існують підозри, що низький рівень мінералів у питній воді, зокрема міді та магнію, може збільшувати ризик розвитку деменції.
Дослідники зі США розробили нову технологію фототермічної терапії, яка поєднує світлодіодне світло та нанопластівці оксиду олова для вибіркового знищення ракових клітин без шкоди для здорових тканин. Про це пише Science Alert, передають Патріоти Україн...
Голова Центру радіотехнологій, фахівець зі зв'язку для армії Сергій (Флеш) Бескрестнов повідомив, що температура в квартирах буде +5, +10 градусів, і спроби обігріватися електрикою призведуть до перевантажень та графіків відключень. Про це він написав ...