Звинуватила у порушенні авторських прав: "Квартал 95" відповів на претензії доньки композитора Хурсенка

Студія «Квартал 95» заявила, що пародію на пісню В'ячеслава Хурсенка «Соколята» створили та використали відповідно до вимог чинного законодавства. Раніше донька артиста заявила про порушення авторських прав. Про це йдеться у відповіді «Кварталу 95» на запит hromadske, передають Патріоти України.

У студії послалися на абз. 9 п. 2 ст. 22 Закону України «Про авторське право та суміжні права». Кажуть, що використання музичних та інших творів без отримання будь-якого дозволу від правовласників оригіналу допускається для створення твору в жанрі пародії.

«При створенні музичної пародії на пісню «Соколята» ТОВ «Квартал 95» не повинно було отримувати жодних дозволів від правовласників цього музичного твору. Пародію на зазначений твір було створено та використано відповідно до вимог чинного законодавства», – йдеться у відповіді.

Також студія стверджує, що «є сумлінним користувачем авторських та суміжних прав», а «будь-яке використання обʼєктів авторського та суміжного права здійснюється компанією відповідно до чинного законодавства та з виплатою справедливої винагороди, передбаченої законодавством».

Нагадаємо, донька В'ячеслава Хурсенка заявила про порушення авторських прав після того, як у програмі «Новорічний вечірній квартал» для сценки «Пісня від дружини пса Патрона» переспівали твір її батька «Соколята». Так, Марія Хурсенко сказала, що не давала дозволу на використання цієї пісні.

В’ячеслав Хурсенко – відомий український співак та композитор, чиє життя обірвалось у 2009 році. Автор пісні «Соколята», яка свого часу отримала Гран-прі «Пісенного вернісажу» і стала по-справжньому народною піснею.

Марія Хурсенко звернулася до Української Агенції з Авторських та Суміжних Прав щодо цього інциденту: «Чекаю ваших радикальних дій, і цього чекатиме суспільство. Стільки негативних відгуків про це незаконне використання я отримала, що всіх тепер буде цікавити подальше розгортання подій. А для вас тут і доказ, і порушення цілого пункту Закону. Для вас це має бути діло принципу».

Ціни на один з ключових продуктів злетіли у всьому світі: що чекає на українців

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:52

В Україні дешевшає цукор – у жовтні гуртові ціни продукту можуть знизитися на 2,5-4 гривні за кілограм. Тим часом на світовому ринку вартість цукру тільки зростає. Про це повідомили у сільськогосподарському кооперативі ПУСК, що був створений в межах Вс...

"Ти, громадянин Росії, бл*, будеш мене затримувати?": Молдованин у Придністров'ї поставив на місце окупантів, яким не сподобалось що з автівки лунає "Ой у лузі червона калина" (відео)

п’ятниця, 27 вересень 2024, 9:20

У соцмережах завірусилося відео з приниженням громадянином Молдови російських солдатів в окупованому РФ Придністров'ї. А почалося все з того, що, проїжджаючи блокпост з військовими, які чомусь називають себе «миротворцями», чоловік вирішив затролити їх...