Звинуватили в шпигунстві на користь курдів: Український мандрівник розповів, як ледь не потрапив за грати в Туреччині

Більше 50 країн відвідав тренер і мандрівник Андрій Мочурад. Проїхав автостопом по Європі, Близькому Сходу і Латинській Америці. В інтерв'ю розповів про одну зі своїх подорожей, повідомляють Патріоти України.

"Коли 2013-го їхали в Ірак, потрапили на війну: турки якраз розпочали контртерористичну операцію проти курдських бойовиківі.

А перед цим в Стамбулі попали під сльозогінний газ і кийки. На площі Таксім тоді якраз був місцевий Майдан", - сказав Андрій Мочурад. Ще одна історія чекала Андрія в місті Сіірт: його з товаришем звинуватили в шпигунстві на користь курдів і заарештували. Завдяки зеленому одягу вони виглядали як військові. Та за 3 години відпустили - не було доказів.

"Насправді вони були, але професійно сховані. Картку пам'яті я запхав у потаємну кишеню. Там було фото і відео руху військової техніки. Той самий випадок, коли можна було назватися ким завгодно - тільки не медійником. Для турків всі журналісти тоді були шпигуни", - згадав мандрівник.

Джерело: Gazeta.ua

"Хохлом називали часто": Легенда львівських Карпат" розповів про період кар'єри в Росії

понеділок, 29 квітень 2024, 14:30

Колишній гравець збірної України та львівських "Карпат" Ігор Худоб'як розповів про період своєї кар'єри у Росії, передають Патріоти України. "Звичайно, не хотілося їхати зі Львова, але склалася така ситуація в "Карпатах". Тоді у 2013 році всіх футболіс...

Чи чекають на Україну відключення світла або блекаути через російські обстріли: Шмигаль зробив заяву

понеділок, 29 квітень 2024, 14:26

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль прокоментував, коли в Україні можуть статися масові відключення електроенергії через російські ракетні удари. Своєю думкою він поділився в ефірі телемарафону. "Це сенситивна інформація. Я би, звичайно, не хотів да...