Зима повертається: В Україні увірветься сильний вітер, сніг і холод

Погода в Україні 7 березня

У неділю, 7 березня, погода в Україні буде дуже вітряна й досить прохолодна. У північних регіонах очікуються опади у вигляді мокрого снігу. Через пориви вітру до 20-30 м/с у країні на добу оголошено штормове попередження. Такий прогноз дає Український гідрометцентр, зазначають Патріоти України.

За даними синоптиків, у більшості регіонів опадів цього дня не передбачається. Проте зима зі снігом не покине Київщину, Житомирщину, Сумщину, Чернігівщину. Дещо сніжитиме у Волинській та Рівненській областях.

Попри те, що на решті території обійдеться без дощу й снігу, на тепло сподіватися не варто. Найвище стовпчики термометрів підіймуться в Одеській області – очікується +6... +8 градусів. На Закарпатті прохолодніше – до +4... +6. У східних областях та в Карпатах вдень +1… +6. В інших регіонах повітря прогріється у межах +2... +5 градусів.

Водночас по всій Україні очікується сильний вітер – у північно-західних областях, на Волині та Рівненщині пориви сягатимуть 15-20 м/с, у Карпатах 25-30 м/с (рівень небезпечності І, жовтий).

Також синоптики Укргідрометцентру попереджають про значний рівень лавинної небезпеки в Карпатах.

"У зв'язку зі снігопадами й хуртовинами у високогір'ї Iвано-Франкiвської та Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (ІІІ рівень)", – прогнозують фахівці.

7 березня в Україні оголошено штормове попередження через пориви вітру

Погода в Києві 7 березня буде хмарною. Вітер західний та південно-західний з поривами до 15-20 м/с. Температура вдень на рівні +2.. +4 градусів, можливий мокрий сніг.

"Найближчими днями ще побуде холодна погода, а ось наступні вихідні обіцяють бути веселішими, з п'ятниці температура повітря підвищиться до +7… +10 градусів", – спрогнозувала синоптикиня Наталія Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Карта сильного вітру в Україні

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...