Зима так просто не відпускає: Синоптики уточнили прогноз погоди на 16 березня

Прогноз погоди в Україні на 16 березня

У четвер, 16 березня, в Україні очікується хмарна погода з проясненнями. У західній частині можливий мокрий сніг, подекуди налипання мокрого снігу. У Харківській, Дніпропетровській та Запорізькій областях дощ. Про це повідомляє Український гідрометеоцентр.

На решті території буде без істотних опадів, лише у північних областях можливий невеликий дощ. У більшості південних та центральних областей вранці подекуди туман.

Вітер переважно північно-західний 7-12 м/с. Температура вдень +8... +13℃, у північних, західних та Вінницькій областях +4... +9℃.

На Київщині та в столиці 16 березня буде хмарно з проясненнями. Можливий невеликий дощ. Вітер північно-західний 7-12 м/с.

Температура по області +4... +9℃, у Києві +5... +7℃.

В Україні пануватиме рання та тепла весна. Подекуди очікуються навіть аномальні температури, розказала кліматологиня Віра Балабух.

Похолодання із заходу посунеться східніше, проте з кінця тижня та початку наступного знову потепліє. У суботу-неділю погода знову буде суха, а в більшості областей – ще й сонячна.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...