Зими не буде? Українців шокували прогнозом через глобальне потепління

В Україні спостерігаються результати кліматичних процесів, до яких призвели дії людства, заявила керівник відділу клімату громадської організації Екодія Євгенія Засядько. У результаті є стрімке збільшення температури, чого досі не було в історії планети, розповіла вона в інтерв'ю УНІАН, передають Патріоти України.

Кліматолог нагадала про те, що південь Європи страждає від сильної посухи, що свідчить про стрімку зміну клімату. При цьому вона нагадала про скорочення холодного періоду в зимові місяці. В останні роки в різних містах країни спостерігалися зовсім безсніжні зими. У підсумку - відсутність нормального снігового покриву взимку робить негативний вплив на кількість води в річках.

"Однак холодний період в зимові місяці буде скорочуватися. Ми вже можемо спостерігати це в різних містах країни, коли взимку майже немає снігу", - додала Засядько.

Раніше провідний науковий співробітник Інституту геофізики ім.Суботіна НАН України Світлана Бойченко заявила про те, що клімат змінюється, а тому найближчим часом українці спостерігатимуть нетипову для нашої країни погоду.

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми

неділя, 28 квітень 2024, 14:18

В Україні заблокували понад 2500 сайтів з азартними іграми, які забезпечували діяльність проведення азартних ігор та на яких розміщувались ресурси онлайн казино без відповідної ліцензії. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора, передають Патріоти...

"Хлопців міняти ніким!”: Боєць "Азову", який служить попри втрачену кінцівку, розповів про критичну ситуацію у війську

неділя, 28 квітень 2024, 13:43

Зараз охочих йти до Збройних Сил України, ставати на захист зовсім немає. Люди, що тільки не вигадують: то тут Тису перепливають, топляться в тій. Про це боєць 12-ї бригади НГУ “Азов” на позивний “Ніко” розповів в ексклюзивному інтерв’ю для TSN.UA. Він...