Андрій Макаревич неочікувано відреагував на отримання статусу "іноагента" від режиму Путіна

Відомий російський артист, письменник, соліст гурту "Машина времени" Андрій Макаревич, відреагував на статус "іноземного агента" в РФ. Співак наголосив, що статус, присвоєний йому у 2022 році, принижує його гідність.

Як відомо, музикант ще з 2014 року публічно засуджує політику Кремля та виступив проти війни в Україні, а також Макаревич емігрував до Ізраїлю.

Однак, як повідомляють пропагандистські ЗМІ, знаменитість надсилав офіційне звернення до Міністерства юстиції РФ і заявляв, що "не здійснював політичну діяльність в інтересах інших держав". Йдеться про те, що Андрій нібито не ставав на бік України та не засуджував путінський режим. Відтак, "іноагентом" його, мовляв, визнали невиправдано.

"Адміністративний позивач Макаревич стверджує, що ніколи не здійснював політичної діяльності в інтересах іноземних джерел, ні під яким впливом, який чинять іноземні джерела, не перебуває. Оскаржуване розпорядження є дискримінацією, зневажає принципи рівності, принижує гідність, порушує право на свободу слова та поширення інформації, а також право на недоторканність приватного життя, особистої та сімейної таємниці, захист своєї честі та доброго імені адміністративного позивач", – йдеться в заяві російського суду.

Також у заяві вказано, що артист зазначив, що "статус іноземного агента є таким, що принижує його гідність, знижує його становище, його репутацію в очах інших людей і своїх, серйозно обмежує його можливість займатися громадською діяльністю і стигматизує його".

Наразі, як пишуть росЗМІ, у російському Мін'юсті не бачать причин, аби виключити Макаревича зі списку "іноагентів".

"Це важко. Бувають болючі дні": Дочка повідомила новини про хворого Брюса Вілліса

четвер, 26 вересень 2024, 17:58

Всього через кілька днів після того, як Демі Мур повідомила новини про деменцію спередають Патріоти України.вого колишнього чоловіка Брюса Вілліса, їхня дочка Таллула Вілліс також поділилася деякими відомостями про те, як почувається її батько. Під час...

"Дуже багато було хороших слів": Зірка "Голосу країни" розповів, хто з відомих артистів підтримав його під час лікування раку

четвер, 26 вересень 2024, 9:20

Учасник 7 та 11 сезонів українського талант-шоу "Голос країни" Віктор Нікіфоров, який хворіє на рак, розповів, від кого з відомих колег із шоу-бізнесу отримав підтримку під час лікування. За словами співака, сценічний псевдонім якого GORIM, станом його...